Web schaalbaar

Schaalbare webdiensten

Veel corporate websites hebben voldoende capaciteit om de doorgaans voorspelbare belasting op te vangen. Maar er zijn ook talrijke dienstverleners op het web die piekbelasting kennen. Sommige van hen hebben grote drukte tijdens enkele dagen per maand of juist twee maanden per jaar. Denk aan webshops. En soms zelfs maar een paar uur per jaar.

Behoort u tot die laatste groep webdienstverleners? En wilt u piekbelasting kunnen opvangen zodat de dienstverlening zonder problemen door kan? Dan kunt u twee maatregelen nemen:

  1. Statisch opschalen: u voorspelt de vraag, wij berekenen de belasting en de benodigde capaciteit om die belasting op te vangen. Vervolgens schaft u die capaciteit aan. Probleem opgelost? Ja, maar u betaalt nu wel het hele jaar door voor piekcapaciteit. Dan kan tegenwoordig ook anders…
  2. Dynamisch opschalen: door virtualisatie en door gebruik te maken van grote capaciteitsaanbieders, kunt u capaciteit afnemen naar behoefte. U bent dan verzekerd van voldoende capaciteit en u betaalt alleen het daadwerkelijke gebruik. Daarmee bespaart u dus heel veel kosten.

Wilt u weten hoe u piekbelasting efficiënt kunt opvangen? Neem dan contact op.

 

Twitter

Fout: Twitter reageert niet. Wacht enkele minuten en ververs de pagina dan nogmaals.